top of page

Maximilians porträtt

Min son Maximilian tyckte att jag borde teckna ett porträtt av honom.

Först behövde vi ett foto som jag skulle använda som referensbild. Vi tog en massa olika bilder, inne, ute, i olika ljus och olika vinklar, för man vill ju ha en riktigt bra bild, så det blir ett riktigt fint porträtt!

Tillslut valde han ut en av bilderna som han tyckte jag skulle använda.

Sedan tog jag fram mitt nya teckningsblock från Pastelmat och skissade upp konturerna.

Mitt nya papper är ett så kallat "sandat" papper, speciellt framtaget för torrpastel. Det ska kunna hålla en massa lager pastellfärg och jag var väldigt taggad på att få börja använda det.

Jag hade också köpt ett mätinstrument som heter "proportional divider" som jag prövade ut på denna skiss.

(jag ska skriva mer om detta mätinstrument i nästa blogginlägg).

När jag började färglägga märkte jag till min förvåning att de pastellkritor jag tidigare använt på vanligt teckningspapper inte alls betedde sig likadant på detta papper. OJ vad det fastande färg!

Jag fick jobba en hel del för att få en mjuk ton i bilden och förstod snart att det handlade om att bygga upp många lager färg och blanda dem.

Kritorna kändes inte optimala på denna sorts papper, så jag köpte några burkar "Panpastels" i olika hudtoner och till bakgrunden. Det här kändes ju väldig spännande och modernt för jag hade precis upptäckt dessa relativt nya påfund, och jag trodde att jag var på väg att hitta något som jag verkligen skulle gilla.

Med dessa Panpastells gick resten som en dans. Den gula kritan fick duga till tröjjan,och det gjorde den bra. Min son spelar fotboll för Älta IF. Han är en mycket dedikerad och duktig spelare, både som målvakt och utespelare, så fotbollströjan var ett givet val när han valde kläder till sitt porträtt.

Maximilian visade sig vara väldigt tacksam att teckna.Hans karaktär kom fram mycket snabbt och obehindrat och han gillade också resultatet. Här visar han stolt upp det på samma plats som fotot på honom togs.

Aktuellt Blogginlägg
Mitt senaste Inlägg
Sök med taggar
Mina andra bloggar
  • Facebook_logo
  • Instagram_logo
bottom of page