top of page

Målningen Vargen

Vargen engagerar många och oavsett om man ser den som ett problem som hotar tamboskap och konkurrerar om vilt, eller främst en vacker och social varelse som borde ha en lika självklar plats i världen som vi själva tycker att vi har, så håller nog de flesta med om att de är fascinerande och respektingivande djur.

Min dotter Melissa är mycket förtjust i vargar. Hon ser filmer, läser om dem och samlar på fina bilder hon hittar på nätet, vita, grå och svarta vargar, vargar som vilar, ylar, leker eller visar tänderna och olika kända "pack" från olika delar av världen...

Har man en mamma som gärna målar så kan man också passa på att önska sig en vargtavla.

Därför smög jag ihop en målning till hennes födelsedag nu i juli. (juli 2018)

Eftersom jag inte hade en helt klar "inre" bild av exakt hur en varg ser ut tittade jag på lite olika bilder på nätet och fastnade för två fina bilder från Pixabay.

Utifrån dessa två gjorde jag en skiss som då blev en egen komposition.

och började färglägga med torrpastellkritor och pennor.

När man först lägger på krita så ser det "prickigt" ut. För att få en mjuk yta gned jag ut färg med fingrarna.

Sedan var det en hel del detaljer kvar, och när jag slutligen blev nöjd så såg den ut så här. Bara ram och glas kvar, och upp på väggen i dotterns rum. :)

Bilden är 420x540mm.

Aktuellt Blogginlägg
Mitt senaste Inlägg
Sök med taggar
Mina andra bloggar
  • Facebook_logo
  • Instagram_logo
bottom of page