top of page

Illustration 2 till boken; En ny gryning

"Kastio hade alltså vandrat runt inne i berget hela natten. Han vände sig mot draken och tog tömmarna i sina händer. Izenfir såg förväntansfullt på honom innan den la sig platt på stengolvet. Dess gröna fjäll gnistrade vackert i morgonsolen, men här och var fanns ärr, spår av de många strider draken utkämpat under sitt långa liv.

Utan några betänkligheter klättrade han upp med hjälp av vingen. Lädret knarrade när han satte sig tillrätta i sadeln"

Citat ur boken "En ny gryning" av Madelene Lundvall

Izenfir är en klok gammal drake, mäktig och farlig om du blir hans ovän men rättvis och god om du förtjänar det.

Jag föreställde mig honom sitta på en klippkant med Kastio i sadeln, begrundande de kommande utmaningarna.

Det blåser upp till storm, eller är det rent av rök som stiger upp mot himmelen?

Skissen på bilden står i mitt lilla hobbyrum.Blyerts på ritpappret i A2 (420 x 594mm)

Jag började med bakgrunden men det tog ett tag innan jag blev nöjd, ändrade säkert 4-5gånger.

Först blev bergen för "bubbliga" och på dessa bilder ser du skillnaden, ganska små förändringar som gör mycket!

Finn fem fel? Ja, bland annat märkte jag i detta skede att Izenfir saknade en lem! Sedan råkade jag måla läderremmar där det skulle vara kedjor och en ringbrynja. Som tur är torrpastell möjligt att måla över. På högra bilden har jag också lagt till en hel del extra skuggor.

Man blir lite smutsig när man gnider in färgen men fingrarna är verkligen överlägsna alla andra stompar och attiraljer man ska kunna använda, men kul är det, lite som att skulptera :)

Här är den färdiga illustrationen som du även hittar i mitt galleri "Illustrationer"

Där visar jag även andra illustrationer i samma serie.

Aktuellt Blogginlägg
Mitt senaste Inlägg
Sök med taggar
Mina andra bloggar
  • Facebook_logo
  • Instagram_logo
bottom of page